Etherische olie - Patchouli 10 ml

€ 9,00

Etherische olie - Patchouli 10 ml

€ 9,00

Patchouli, de bekende geur uit de flower power tijd. Werkt grondend en zet je weer in je centrum.

Latijnse naam: Pogostemon Patchouli
Land van herkomst: Singapore
Winning: Waterdampdestillatie

Lichamelijk:
De patchouli olie kan worden gebruikt om de huid te ondersteunen bij het aangaan van de strijd met schimmels. Denk aan voetschimmel en andere candida ‘s die de huid kunnen teisteren. De Patchouli stimuleert de doorbloeding van de huid hierdoor ze een onderdeel zijn van een huid olie tegen cellulitis. Voor huidproblemen zoals kloven, open poriën, onzuivere en vette huid, vurige littekens kan Patchouli uitkomst bieden. Verwerkt in een basis shampoo gaat het vet haar tegen en roos. Patchouli is een cel vernieuwer en werkt aderwandversterkend en kan daarom worden verwerkt in mengsels tegen spataderen en aambeien. Maar ook in een crème voor op het gezicht. De Patchouli is samen met Wierook een probaat middel tegen rimpels. Patchouli werkt tegen stress en dit komt door de aardende werking van de olie.

Psychisch:
De Patchouli olie heeft sterke affiniteit met het basis chakra en helpt je daarom goed in je gronding te komen. Niet voor niets is de Patchouli een onderdeel van de beroemde Moeder aarde olie van De Groene Linde. Verdamp Patchouli tijden het mediteren zodat je goed blijft verbonden met de aarde.

Patchouli werkt ontspannend en gaat stress tegen.

Contra indicatie: Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.